--------------------------------------------------------------------------------

dimecres, 6 de febrer del 2013

Benvingut!



Presentació del llibre:  Atles dels amfibis i els rèptils del cap de Creus 
 Per Joan Ferrer i Eduard Filella,  Societat Catalana d’Herpetologia
 Data i lloc: dimarts 5 de febrer 2013  a les 19:30, al Museu de Ciències Naturals de Barcelona (Museu Blau)  Parc del Fòrum (Plaça Leonardo da Vinci, 4-5 ,08019 Barcelona) i presentació a Llançà, el 8 de març a les 19:30 h a la casa de cultura.
 Aquest llibre, 7è lliurament de les monografies ‘Treballs de la Societat Catalana d’Herpetologia” editat per la SCH amb el suport del PNCC i el DAAM, es fruit d’un estudi herpetològic de la península del cap de Creus de les darreres dècades.  Es tracta d’una zona peculiar on els Pirineus es submergeixen  a la Mediterrània.  A l’àrea d’estudi s’han detectat un total de 26 espècies d’hèrptils: 8 amfibis i 18 sauròpsids no aviaris (rèptils que no siguin aus), dels quals 15 són terrestres i 3 són marins. S’ha descartat la presència de citació clàssica de 2 espècies.
Es farà un petit resum dels continguts del llibre acompanyat d’un passi d’imatges del mateix així com algunes d’altres que per motiu d’espai no s’hi van incloure.

2 comentaris:

  1. Un llibre fet amb moltíssima dedicació i amor, us ho puc certificar. I consti que no en sóc autor ni tinc gaire res a veure amb l'obra...
    Amb dades de perles faunístiques només a l'abast de caiaquistes marins de la Mar d'Amunt (i d'algun punt concret de la d'Avall), com ara salamandres a rieres a tocar de mar, o tortugues de rierol a quatre passes dels còdols a trenc d'onada on reposa el kayak...
    Visca la natura de Cap de Creus!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els rierols del Cap de Creus són, certament, un altra de les joies del CdC

      Elimina