--------------------------------------------------------------------------------

dimarts, 1 d’octubre del 2013

Illes Atlàntiques 2. Sàlvora, aus pelàgiques i cetacis.

El segon dia és diumenge i l’agafem per fer una activitat alternativa al caiac, ens en anem a observar aus marines i cetacis 
, ho fem de la mà d’un dels millors ornitòlegs de Galícia, en Damian Romay i en Martín Rodríguez. Navegarem amb el “Chasula” 
 comandat per l’ “Isidro” un  activista artesanal defensor de les naus tradicionals i una excel·lent persona. El bon rotllo amb ells apareix des del primer instant i quan hi ha bona química, hi ha diversió i albiraments garantits.
El dia era immillorable, mar calmada i una visibilitat extraordinària. Per poder observar les aus ens hem ajudat del “xum” (un macerat d’oli amb peix i peix triturat i congelat en blogs), ho hem fet 12 milles mar endins, a l’alçada de Sàlvora i el resultats han estat espectaculars: 33 espècies d’aus, entre elles 5 espècies de baldrigues, paràsits, gavians i gavines entre elles la de “sabini”. Pel que fa als cetacis, hem vist fugaçment un exemplar jove de rorqual d’aleta blanca, dofí comú o “golfiño” i el mular que ells anomenen “arroaz”, així com tintoreres i peixos lluna. 
Hem sortit a primera hora des de O’Grove i només sortir ja hem topat amb els dofins i una bona colla d’espècies de gavines. Ens dirigim a l’illa de Sàlvora, on podem observar aquest arxipèlag format per grans “bolos” de granit,on hi crien algunes espècies marines de gran interès com la garsa de mar i els corbs marins emplomallats. Durant el viatge, la televisió gallega fa un reportatge de l’activitat per així promocionar-la, ens convertim per unes hores en protagonistes  televisius, us deixo el LINK  amb el reportatge. Durant el viatge a part de donar menjar a les aus, també ens han donat menjar a nosaltres i no ha estat  precisament “bolleria” industrial. En resum una jornada marinera que no oblidarem mai. Gràcies companys de Intramar .

6 comentaris:

  1. Gràcies a vosaltres!!!!

    Fins aviat!
    Damián Romay i tot l'equip de Seabirds Galicia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuendo regresemos seguro que repetimos la experiencia. Solo debes de preparar el avistamiento del Paíño de Wilson ;-) Un abrazo

      Elimina
  2. caram, si que ha donat de si, aprofiteu el temps !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan viatges no pots ni dormir, cal aprofitar tot el temps. La propera t'has d'apuntar!

      Elimina
  3. Camaco !

    Ja he après a no pitxar la barra espaiadora.

    Guishhhhh !

    Ja he rallat el touchpad.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs espera que encara queden tres relats més. Aguantaràs?
      Una abraçada Artur!

      Elimina