--------------------------------------------------------------------------------

dijous, 1 de juliol del 2010

British Petroleum (BP) empastifa el Cap de Creus.

Imagines llegir un titular com aquest?
Des de fa massa setmanes al golf de Mèxic està brollant petroli del fons marí. La contaminació amenaça la vida marina de tota aquesta extensa zona i, qui sap si d’altres llocs que ara per ara són inimaginables.
La cobdícia humana ens ha portat a ser víctimes dels efectes perniciosos de la nostra pròpia activitat. El mal anomenat “desenvolupament” aviat haurà de passar una revisió profunda i per força. Hi serem a temps?
Això em fa pensar en una de les classes de microbiologia de l’època universitària, el professor ens exposava la capacitat de créixer i reproduir-se dels bacteris. Ho exemplificava dient que una espècie de bacteri que s’alimenta de sucre, si es donés el cas d’infestar una fabrica d’aquest dolç element, en una sola nit seria capaç de créixer fins esgotar els seu vital recurs tròfic...! Això sí, finalment moriria ofegat pels seus propis detritus i òbviament per la manca del vital recurs. En aquell moment vaig pensar que l’home anava abocat a un final tràgic com aquest. Era l’època en que militava en els incipients moviments ecologistes... Amb el temps les meves cabòries han anat desapareixen de la meva ment, possiblement que ha estat per raons de prevenció de la salut mental. Però, sistemàticament van apareixen aquestes notícies que corroboren aquells pensaments tan catastrofistes.
Tornant al desastre generat per la companyia British Petroleum (BP), la dimensió de la catàstrofe encara no es pot avaluar, però al pas que va, pot ser una catàstrofe a nivell oceànic i intercontinental.
Si ets un morbós i vols veure la dimensió física de l’extensió de la taca de petroli, pots entrar en aquesta web i a l’introduir el nom de qualsevol poble del món veuràs aparèixer una taca negra que ho empastifa tot. Jo ho he fet i m’ha sortit això si l’ubiquem al Cap de Creus:

1 comentari:

  1. no us heu fixat que ultimament hi ha molta escuma per la mar d'amunt? Seria bo saber-ne l'orígen. Ens veiem el diumenge!!!!

    ResponElimina