--------------------------------------------------------------------------------

dilluns, 12 de juliol del 2010

Flashos del cap de setmana

Aquest cap de setmana hem repetit programa i la sortida s'ha fet per la mar d'Amunt. L'estrategia és de sortir el divendres a la tarda per evitar els col·lapses de navegació i les aglomeracions de les cales.
Fent la nit a mar pots guanyarte una posta i sortida de sol de postal i si t'agrada pescar, aquests moments solen ser els millors.
Nosaltres ens emportem sempre l'entrepà per si la pesca falla, però tenim una mar molt rica i pocs dies ens deixa penjats, darrerament solem "tocar" els pagells (Pagellus erytrinus), el de la foto superava el mig quilo.
Aquests dies ens trobem a molta gent i alguns d'ells coneguts, per exemple aquest grup és una representació dels millors en l'estudi sobre la vida marina i de la costa de casa nostra. Ells porten molts anys fent un seguiment metòdic i científic de tot el que succeix i el que ha passat per aquestes contrades. Els seus treballs els podreu trobar a les llibreries o en unes excel·lents webs anomenades: http://www.marenostrum.org/ i http://enricmadrenas.freehostia.com/ . Són (d'esquerra a dreta) en Miquel Pontes, l'Enric Madrenas, en Jospe Mª Dacosta i l'Arnald Plujà. Tot un honor tenir-los ara aquí "penjats".

El que es diu dormir es dorm poc. Encara que a la imatge sembli tot el contrari.
Pelagia noctiluca és la medusa més comuna per aquestes contrades. Té uns tentacles molt llargs i invisibles, els quals poden ocasionar doloroses picades i arruinar-te una cabussada.
Les salpes, tot i ser comunes i molt abundants, no deixen mai de fascinar-me.
Tot té el seu final i haurem d'esperar al proper cap de setmana per tornar-hi.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada