--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 25 de juliol del 2010

La tramuntana de les tomateres

Amb aquest nom denominem a casa la tramuntanada de juliol i és que té uns efectes contundents amb les tomateres, les pot deixar ben pelades si no estan a reparo.
De forma implacable la Tramuntana escombra el Cap de Creus durant aquests dies. La seva entrada ha estat progressiva i el dissabte al migdia el temporal s’ha reflectit en el mar amb una forta maror que encara dura. L’alçada de les onades i la força del vent ens ha fet abandonar la idea de poder fer alguna travessa per les aigües del CdC., i mira que n’hi havia d’activitats organitzades! (Club Pagaia, Escola d’en Mar...,) . Si a l’hivern el pla “b” és anar al riu, a l’estiu no paga la pena. El riu està en hores baixes i no es pot gaudir amb el mateix “nivell naturalístic” que ho fem en els mesos freds.
A la Tramuntana se li ha de donar la cara, de no fer-ho ens pot ser molesta. La seva força, la càrrega electrostàtica que ens aporta, la llum neta que ens envolta quan bufa, ens han d’omplir d’energia per poder desenvolupar les nostres activitats, ja siguin intel•lectuals ò siguin físiques. Busquem-li la part bona!

Per part nostra aquest cap de setmana ens hem dedicat a la contemplació de la vida que hi ha sota l’aigua i, així conèixer tots els seus habitants, l’estat de conservació dels indrets i poder contemplar els tresors que allí s’hi amaguen. Us aconsello les imatges publicades en un blog amic. S’ha de tenir en compte que la temperatura actual de l’aigua s’apropa als 23ºC i això ens permet fer unes cabussades llargues.
També hem fet proves amb una càmera fotogràfica submarina amb uns resultats decebedors. Durant la setmana ho comentarem. També hem practicat l’esquimotatge amb l’amic Josep Cors.

2 comentaris:

  1. Navegació increïble pels penya-segats del Montgrí on la tramontana no ha passat de 4 Bft. 3 embarcacions he comptat com a màxim i ni un sol kayak... i em pregunto perquè?
    Perquè tanta gent fent symposiums, cursets i 50mil mangangues escura-butxaques i a l'hora d'anar a l'aigüa a provar-se a si mateixos acaben gairebé tots amb la cua entre cames?
    Hauríem de començar per entrenar la ment abans que el cos potser...

    ResponElimina
  2. Possiblement no tots tenim la capacitat i l'experiència que tu acumules amb tantes hores de nevagació durant tot l'any. També n'hi ha que som una mica cobards i ens atemorim davant de la imprevisible Tramuntana. Ens agrada més mirar els seus efectes des de la costa.
    Què tinguis molta sort en les teves singladures!

    ResponElimina