--------------------------------------------------------------------------------

divendres, 28 de gener del 2011

Noticies sobre el Cap de Creus.

Aquests dies s'està parlant del Cap de Creus a la premsa, algunes notícies són noves i d’altres ja comentades en el blog.
Per exemple el Diari de Girona de dimecres ens explica que el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) enviarà la propera setmana a Madrid (allí hi viuen realment els que ens manen,
 per si algú no s'en havia enterat) el projecte de Reserva Marina del Cap de Creus. Som molts els que estem esperant aquesta proposta, per veure si serà valenta o quedarà aigualida. Caldrà veure si finalment es protegeix el famós rec del CdC amb totes les seves comunitats de rareses, la seva alta productivitat, riquesa morfològica i gran diversitat de formes de vida. També ens diuen que properament es faran “xerrades” pels pobles per explicar de que va..., allò de la lletra petita. Estarem atents i esperem que no se’ns passi per alt. Si algú s'ha assabenta d'aquests actes que ens ho digui.
També s’ha publicat que, un dos-cents cadaquesencs, han signat un document per demanar a la direcció del Parc Natural del Cap de Creus més vigilància. Diuen que són moltes les barques que estan espoliant els seus recursos naturals. Concretament fan referència al "festival" de furtius que, se’n duen sacs plens de garotes per comercialitzar-les i, fins i tot, en venen de la Catalunya Nord.
De fet, això passa a diari i tot l’any! Els francesos acostumats a les restriccions que els hi imposen a casa seva, ja fa temps que es passegen per la nostra costa i m’atreviria a dir que se n’han fet els amos. Hi ha hagut dies que he vist més embarcacions amb matrícula francesa que gent de casa, parlo dels dies fora de la temporada turística. Dubto que tinguin llicència per fer aquestes activitats a casa nostra. Penseu que hi ha gent que es treu centenars d'euros al dia (Es paga a 0,40 €/peça) i, amb l'excusa de la crisi i l'atur, tothom es fa el valent.
La darrera notícia que comentarem breument és la presentació de l'avant-projecte de la "Bulli Foundation". Aquets nou Bulli es vol ubicar a Montjoi i, comportarà la construcció d’uns edificis nous “sostenibles”, això si.... Sembla que dient això han de poguer fer quasevol animalada, caldrà veure la dimensió d’aquests edificis i com els enquibiran dins de la finca, No us passeu! sis-pli!!! ja que les administracions us estan donant carta blanca. Aneum molt en compte!
Personalment m’ha agradat molt l’edifici de la tempesta d’idees, té una forma orgànica i un color molt atractiu. S’assembla a una mena d’esponja marina, realment és molt atractiu, no puc dir el mateix del segon edifici...




Endavant amb la creativitat i segur que l'enclavament és ideal per poder ser-ho. Els hi aconsello als que hi treballin que, surtin dels edificis futuristes i es posin en contacte amb aquell entorn, per exemple, fent una caminada al voltant del cap Norfeu o, una palejada fins al Gat. La creativitat se’ls hi pujarà com el “litines” o la bilirrubina.

6 comentaris:

  1. Em fa una mica de por el tema del Bulli. A segons qui se li permet tot.

    ResponElimina
  2. Cal esperar i confiar en que siguin realment sensibles.

    ResponElimina
  3. Això de les garotes és un malson. Palafrugell i la seva campanya gastronòmica ha fet molt de mal. És una pena: quan els humans ens posem a depredar, no hi ha qui ens aturi...

    ResponElimina
  4. Un parc on s'hi pugui fer tot, deia un dels responsables del CSIC .... massa flexible aquest plantejament. El tema de la vigilància és la clau. Ja només aplicant les normes i lleis actuals al 100% estaria molt mes protegit de pesca furtiva i abusiva que si practica.

    ResponElimina
  5. ...i m'he deixat de dir, que lo del "pla a mida del bulli" per edificar al parc natural, és una vergonya. Per mes bon cuiner que sigui, hi han mil llocs per fer una escola de cuiners encoberta per una "fundació de creativitat". Les fundacions, ja se sap, és una forma mes de fer calers de manera encoberta. I a sobres segur que l'hi cauran ajuts en forma d'euros de totes bandes.
    Si aquesta gent del bulli estimessin de veritat Cap de Creus, el deixarien tal com és, però s'estimen més edificar-hi per a satisfer el seu ego.

    ResponElimina
  6. En la maqueta de l'avantprojecte l'edificació no es veu que tingui una gran ocupació de l’espai, però es fa difícil de creure que la cosa quedi com ara es veu al dibuix, els arquitectes són uns notes en gral..., ja sabem com van les coses i al final surt el nyap.
    De totes maneres vull confiar amb la seva sensibilitat cap a l'entorn de Montjoi.
    Hem de reconèixer que la promoció que el Bullí ha fet no té preu.
    També vull dir que mai pagaria per anar-hi, senzillament per una qüestió d'ètica, crec que és immoral i més ens els temps que estem.

    ResponElimina