--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 16 de setembre del 2012

Marnató 2012.













Divendres no les teníem totes de poder fer la Marnató. La tramuntana sostinguda superava els 35-40 nusos, però sortosament a primera hora del dissabte era de 25-30 nusos, just al límit d’haver de ser suspesa. La decisió presa va ser d’alentir el començament de la prova per incrementar les probabilitats de que la seva intensitat s’anés minorant.
A quarts de deu del matí, vora una setantena de caiacs vàrem sortir de Portlligat per dirigir-nos a cala Jugadora. En proves com aquesta hi va una varietat de palistes molt gran i de molts nivells, i aquest dissabte la cosa pintava malament per nosaltres. Es va demanar als voluntaris que no prenguessin riscos innecessaris i just a la sortida de Portlligat es va produir el primer filtratge, la resta vàrem continuar fins la sortida i vàrem gaudir d’una travessa sentint sobre les nostres cares la força del vent, tal i com ha de ser en aquest palau de la tramuntana.
Un cop arribats a Jugadora no vàrem esperar gaire a que es donés la sortida, aquest és un dels moments de més bellesa plàstica de la prova. Sentir els crits de set-cents nedadors abans de llançar-se a nedar és impressionant i observar les xarbotades d’aigua dels mil quatre-cents braços batent-la és d’una bellesa cristal·lina i única.
Molt aviat el grup es va anar estirant, penseu que els primers fan el recorregut en poc més d’una hora, mentre que els darrers van trigar tres hores i mitja.  A la part del  darrera, al contrari del que molts poden pensar, és on hi ha més feina. A partir de la meitat de la cursa, pràcticament hi hauria d’haver un caiaquista per cada un dels nedadors, però ahir el problema per a nosaltres era la tramuntana, aquesta ens empenyia a una velocitat més gran que la dels nedadors i ens obligava a palejar endarrere, i calia anar fent recolzaments per no ser bolcat pel vent lateral o les onades, tan sols dir-vos que vaig acabar la cursa amb els braços desfets, com cap altra de les sortides que he fet, i n’he fet moltes. Aquesta Marnató 2012 ha estat una de les més dures des del punt de vista del nostre treball i, cal felicitar el comportament de tots els voluntaris, que ahir van demostrar un altruisme i una capacitat envejables, concentrant-se a Portlligat des de les set del matí i finalitzant ja passades les quatre de la tarda és un esforç important.
Felicitats a tots! 

2 comentaris:

  1. Jo la veritat es que amb la tramuntana que feia casi donava per fet que es suspendria, així que moltes felicitats a nedadors, palistes i organitzadors, amb el temps que feia te molt de mèrit poder-ho fer i que surti tot bé ;-)

    ResponElimina
  2. Realment alentir la marxa amb el paleig a la contra durant més de tres hores va ser esgotador.

    ResponElimina