--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 23 de setembre del 2012

Metres cúbics de porqueria retirats de les cales del CdC.






Aquest dissabte una quarantena de voluntaris van utilitzar els caiacs (Escola d’en Mar i Kayaking Cosrta Brava) per desplaçar-se  entre la punta del CdC i Portlligat i així, poder retirar tot tipus d’andròmines que el mar i alguns incívics havien dipositat.
Parlem de metres cúbics i no de quilograms,  perquè un dels materials que més vàrem recollir era el “porespan” també anomenat poliuretà. Aquest material de baixa densitat s’utilitza molt en nàutica i pesca (per fabricar els galls), i realment n’hi ha molt, tan sols hem pogut recollir els trossos grans, les petites boles en que es desfà, aquestes ja s’incorporaran al ecosistema marí i tindran els seus efectes contaminants.
Tan sols una reflexió-proposta, caldria retirar dels mercats les bosses de plàstic i usar altres materials d’embalatge biodegradables. Com això no es farà en dos dies, hauríem de proposar als clubs nàutics i altres usuaris del litoral, que quan es surti a mar, no es faci ús d’aquestes bosses de plàstic, ni dels gots i plats i altres estris d’un sol ús. Molta de la porqueria trobada era d’un sol ús, que moltes vegades acaben tenint un mal final..., un abús.
També dir-vos que vàrem trobar moltes altres coses, les més voluminoses eren les boies, algunes d’enormes, una balconada de ferro!, una roda d’hivern amb tacos metàl·lics (pneumàtic i llanta) d’un Mercedes, bidons de tot tipus, un d’ells amb benzina en el seu interior, sabates amb xapa antirobatori, bombona de butà gran, i un llarg i interminable etcètera.
Al final s’hauria de fer una classificació intentant determinar els diferents orígens, per fer una nota de premsa i que cadascú n’agafés consciència. 

2 comentaris:

  1. Llastima que des de Girona quedi tan lluny, però no serà excusa per carregar els estris de nou i pujar a gaudir de les vistes, vaig quedar meravellat amb la vostra costa, i em va saber greu haver de marxar a correcuita i no poder xerrar amb calma ni conèixer més gent, però s'havia de netejar i el que que vaig fer, però un altre dia amb menys presses tornaré a pujar, es fantàstic el lloc, la costa, les vistes, la gent, a reveure !!

    ResponElimina
  2. Gràcies Toni per la teva ajuda. Esperem tornar a trobar-nos i poder rebre una classe magistral de pesca amb caiac.

    ResponElimina