--------------------------------------------------------------------------------

dimarts, 4 de setembre del 2012

Voleu alliberar Bcn?

L’Ajuntament de Montgat i un bon nombre d’entitats de la vila, volem commemorar aquest any, enllaçant amb la celebració de la Diada, l’episodi històric del desembarcament que va tenir lloc a la nostra platja l’any 1705.
 El 22 d’agost del 1705 les tropes lleials a l’Arxiduc Carles van desembarcar a la platja, prop del turó que els va servir de referència i de primera posició defensiva, i des d’allà van atacar i ocupar Barcelona. Al desembarcament i posterior atac de Barcelona van participar un bon nombre de catalans: prop de 7.000 homes dels Vigatans, una unitat paramilitar catalana organitzada com a miquelets, milícies populars que practicaven la guerra guerrejada. Part de les forces van desembarcar i part es va unir per terra.
Després, el vent de la història es va girar en contra com tots sabem, però els veïns de Montgat volem commemorar enguany aquest petit paper en un moment de triomf.
 La festa de commemoració tindrà com a punt central el desembarcament, a la mateixa platja del fet històric i el vespre del dilluns 10/9, del nombre més alt possible de caiacs i altres embarcacions lleugeres, portant torxes a les proes i/o làmpades frontals els tripulants, que sortiran dels ports del Masnou i de Badalona a la posta de sol i arribaran a la platja de Montgat quan sigui ja fosc.
 Al cim del Turó de Montgat hi haurà voluntaris que també amb torxes enceses senyalant el punt, com va succeir en el desembarcament real. Per terra faran el camí els participants que ho facin a peu, com també va succeir en el fet històric.
Navegant en embarcacions que ho permetin, arribarà a la platja un grup dels Miquelets de Catalunya, grup de recreació històrica, amb vestimenta d’època i fusells d’avantcàrrega, i a la platja els Diables de Montgat animaran la festa amb focs d’artifici i percussió.
La commemoració del desembarcament enllaçarà amb la celebració de la Diada, que es farà al monument que hi ha prop de la platja prop de la mitja nit, i conclourà amb un cremat.
 L'Ajuntament subministrarà els sistemes de fixació de les torxes a les proes als caiacs que ho sol·licitin. A la platja hi haurà un servei de vigilància per cuidar els caiacs dels qui vulguin deixar-los fins al matí de l'11.
 Us invitem i encoratgem a participar a la commemoració, que vol ésser festiva i busca la participació popular, a l’hora que reivindica la difusió d’uns fets que són avui ignorats per la majoria dels catalans.
A la vegada, us demanem que ens ajudeu a la difusió de la campanya a altres clubs i altres aficionats als que l’equip organitzador de l’acte pot no tenir accés.
 Teniu més informació a la pàgina web de la commemoració: https://sites.google.com/site/montgat1705, on també hi trobareu la forma d’inscriure-us per participar. No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres si necessiteu més informació o ens voleu oferir participar com a entitat col·laboradora. Us agrairem molt que ho feu.
Salutacions afectuoses,
Equip organitzador del MGT1705
Regidoria de Comunicació de l'Ajuntament de Montgat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada