--------------------------------------------------------------------------------

dilluns, 24 de maig del 2010

Ja hi som tots!!!



Aquest llarg cap de setmana ha estat un petit boom estiuenc. La coincidència de Santa Rita el divendres i la pasqua granada de dilluns, combinat amb un bon temps, ha omplert els nostres pobles de visitants amb ganes de sol i platja.
Nosaltres hem aprofitat el temps palejant tot el que s’ha pogut i una mica més. Possiblement la distancia recorreguda ha estat al voltant del centenar de quilometres.
Navegant hem trobat vells amics i n’hem fet de nous. Hem descobert racons nous, roques antropomòrfiques i moltes més coses. Els bots (peixos lluna) ens han saludat amb l’aleta i s’han deixat gratar l’esquena, o s’han refregat l’aspre pell pel casc dels caiacs. El falcó peregrí dels Farallons del Golfet, s’ha emprenyat amb nosaltres, ens ha escridassat per haver-li torbat la classe de vol amb els seus polls. Nosaltres també hem volgut tornar cap a casa, quan al migdia, una processó de barques de gran potencia sortien dels ports i tenien pressa per arribar a no ser on.., i perquè no matinen?
El primer dia al matí es va fer un recorregut per les Medes i el Montgrí, el dia era magnífic i la mar va acompanyar. Una mar de fons de nord et feia estar amb una mica de tensió a l’entrar a les coves, però aquesta mateixa mar ens va oferir l’espectacle dels bufadors i ens va gronxar suament. A la tarda i amb solitari vaig anar-me’n fins Taballera. Navegar sol ajuda a relaxar-te i satisfà l’esperit.
El segon dia el recorregut ha estat matinal i per tota la mar d’Amunt. El mar era una bassa d’oli, nosaltres hem posat els caiacs per tots els forats que s’ha pogut. Finalment hem tornat a port carregats de boies i altres andròmines marineres. Les haurem d’anar a vendre al mercat de la puça de Castelló d’Empúries.
Finalment el tercer dia, la passejada ha estat per la mar d’Avall. De Roses a Port Lligat. Hem passat tot el dia, des de les set de mati fins les vuit del vespre, i s’ha fet curt. El matí s’ha presentat emboirat però una bona mar. De camí a Port lligat hem pogut veure grups de centenars de baldrigues sempre volant cap a sud i més tard, una setantena de flamencs que venien del sud es dirigien cap a la Camarga. Un becut ens ha assenyalat la porta d’entrada de Port Lligat. Al migdia hem pogut estar amb la família i els amics a la platja de la Pelosa. Finalment a la tarda, ens han quedat forces per fer una tornada saltant onades fins Falconera i surfejant fins la platja del Palangre.
Què més podem demanar???

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada