--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 9 de maig del 2010

Matinal de rescats

Al club Pagaia hem tingut matinal tècnica. Avui hi havia rescats assistits. Des del Club s’insisteix molt amb la seguretat i sol ser un tema que provoca una certa mandra als que ens iniciem en aquest mon del caiac. Quan et treus el carnet de cotxe sembla que si més corres més en saps, desprès l’experiència t’ensenya que no és així. A la vida sempre ens hem de fixar amb els que tenen més rodatge. Els companys que porten actualment el Club, diria que estan molt rodats i la seva experiència els porta a insistir recurrentment amb la seguretat i això no és gratuït. Pensar que mai tindrem problemes, que sempre navegarem amb mar plana, és una solemne equivocació i més a la Mediterrània.
Al començar la sessió a la platja hi ha hagut una primera pregunta de la qual m’ha sorprès el resultat de la resposta. Un percentatge molt alt dels que érem allí havien estat rescatats alguna vegada. Sincerament, sempre he pensat que caure a l’aigua és un fet molt esporàdic i poc probable. Doncs gran equivocació per part meva!
Si volem sortir a navegar hem de tenir recursos tècnics de tota mena que ens donaran seguretat i confiança amb nosaltres mateixos i al grup. Aquests coneixements ens faran créixer i podrem assolir un bon nivell com a palistes. No evolucionar en l’aprenentatge de les tècniques, és una temeritat i, va en contra de la pròpia seguretat i la del grup. Quina sort que tenim de tenir un Club com aquest a casa nostra!
Avui la sessió tècnica l’han portat tot els membres de la junta i la veu la posat l’Anna. Cal felicitar-los a tots i permeteu-me que ho faci a l’Anna, per la seva capacitat pedagògica, ha fet les explicacions molt clares i entenedores, fins i tot el company d’Elna no li ha calgut cap traducció! ;-).
Hem realitzat tres rescats assistits per parella i, un de nivell més complexe, que era un rescat d’un nàufrag inconscient entre quatre. Les bones explicacions teòriques de la platja, junt a les magistrals demostracions pràctiques a l’aigua de l’Anna i en Francesc, han fet molt fàcil l’exercici posterior.
Realment ha estat una matinal molt profitosa, inicialment semblava una temeritat i provocava molta mandra, però que recomanaria des d’aquí a tots els meus companys que sortim a navegar junts i, que encara no han fet el pas d’aprofitar aquest recurs tant magnífic que és fer-se soci del CLUB PAGAIA amb majúscules. Companys no us ho podeu perdre!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada