--------------------------------------------------------------------------------

dilluns, 6 de desembre del 2010

Fenòmens paranormals amb gent fenomenal

Aquest dissabte ens hem trobat amb un grup d’entusiastes ornitòlegs per conèixer els conceptes bàsics per la conducció d’un caiac. El matí era gèlid però aquest no va ser motiu perquè l’ambient fos d’allò més càlid.
Al port nàutic de Sant Pere Pescador hi havia lo bo i millor del món de l’ornitologia de l’Empordà i segurament de Catalunya. Ells han respost a la crida per realitzar un assaig que mai s’ha fet, ajuntar dos col•lectius tan diferents com són els dels practicants del caiac i els ornitòlegs, per poder millorar el cens d’aus marines d’un espai tan extens com és la Badia de Roses.
Ara ja tenim clar que el projecte el farem realitat, tan sols el mal temps ens podrà fer la guitza. No sabem si serem prous per cobrir tota la superfície de la badia, molts de nosaltres hem donat un “sí” condicionat, tampoc sabem si el mestissatge entre els dos col•lectius serà ple, però, de segur que estem iniciant un procés d’enriquiment mutu en que trobarem multitud d’afinitats comunes.
La capacitació es va fer sota el mestratge d’en Pau Calero. L’activitat va consistir en una introducció dels conceptes bàsics de paleig feta a terra i, posteriorment varem passar a la part pràctica fent una navegació direcció la gola del Fluvià, tot passant per l’Illa de Caramany que és reserva integral del PNAE i, un cop a la gola vam sortir a mar obert per costejar i veure algunes de les espècies d’ocells que aquests dies tenim a la badia (calàbries, baldrigues, ànecs blancs, etc.)
La sortida va comptar amb la presència d’en Jaume Sañé, realitzador de televisió que estava gravant un reportatge sobre les activitats humanes que hi ha al voltant dels parcs naturals de Catalunya. Ens vàrem veure “obligats” a fer de figurants, com si fóssim els visitants que fan la descoberta d’aquest entorn amb caiac. Això ho expliquem per una anècdota que ens va passar i, que em fa pensar amb alguns fenòmens paranormals que han succeït aquesta setmana amb els caiaquistes de la comarca. Per exemple, aquest dimecres passat els companys de l’Escola d’en Mar, es van trobar amb Jesucrist a la platja de Cadaquès, tal i com ho expliquen en el seu blog. Doncs bé, nosaltres varem ser testimonis d’una dot visionària que té el nostre company Pau C., sabíem que és un dels ornitòlegs amb més projecció de futur de la nostra comarca, però desconeixíem del que és capaç de preveure i, dic preveure, perquè ell hi veu sense mirar, de fet no hi veu amb els ulls, si no que ho fa amb la ment. Ens va indicar amb una precisió científica, el moment i el lloc on es trobava un àguila pescadora, un dels valors més alts (naturalísticament parlant) del curs baix del Fluvià i això, sense haver-la vist abans. Increïble! Quan fèiem una gravació per la TV simulant que el guia ens ensenyava aquesta espècie de rapinyaire tan rar, va assenyalar un punt de l’horitzó i quan tots hi vam mirar amb els prismàtics o el teleobjectius de les càmeres de fotografiar, l’animal en qüestió estava sospès en el aire amb una llissa a les seves urpes i, en el lloc exacte que ell ens indicà. És més, ell va ser l’únic que no va veure l’àliga. No em direu que això no és un fenomen paranormal!
Els pocs companys caiaquistes que vam venir a la reunió organitzativa, van tenir un premi especial, van ser obsequiats amb una classe magistral per part de la Gemma i l’Albert del Projecte Ninam, sobre els cetacis del Cap de Creus. Ells ens van fer la presentació del seu nou llibre amb una xerrada no programada i que ens va delectar i seduir encara més.
Properament donarem més informació sobre el cens.
Qui encara estigui interessat li podem passar la presentació que havia preparat la Teresa Montràs i l’Àlex Ollé sobre les diferents espècies que podrem veure el dia del cens. Doneu-nos el vostre correu i us l’enviarem.

1 comentari:

  1. Hola Eduard, perfecte si pots passar el que havia preparat la Teresa i també els traks pel dia del cens per passar-los al Gps .

    ResponElimina