Aquest any toca Simposi de caiac de mar a Llançà. El club Pagaia i, amb una freqüència bianual, organitza el "IV Simposi Internacional de Caiac de Mar", el d'aquest any es farà a Llançà del 16 al 18 d'abril. Pel que fa a la participació dels ponents sembla que la crisi no ha arribat al simposi. Aqui teniu una part dels que ja han confirmat la seva participació i jutgeu vosaltres mateixos.:
Nigel Foster.:
Nigel Foster (Seattle) es un dels millors entrenadors de caiac a nivell mundial.
Va començar molt jove a palejar, a escalar i, a tocar la guitarra
El 1974 va fer la seva primera travessa entre Anglaterra i França.
El 1975 la seva primera travessa en solitari per la costa de Cornualla i el Cap Land's End.
Nigel conjuntament amb Geoff Hunter varen ser els primers en circumnavegar Islandia l'any 1977.
Ha dissenyat nombrosos caiacs entre el quals destaca el "Legend"
Nigel va ser un dels principals ponents en el I Symposium de 2005 on ens va meravellar amb la sensibilitat especial amb la qual dominava l'embarcació.
També varem poder presenciar les seves habilitats amb la guitarra.
Aquie teniu el seu Blog
Nigel Dennis.:
Nigel Dennis va començar a fer caiac de mar amb 23 anys i nomès 3 anys desprès habia fet la primera circumnavegació de Gran Bretanya amb el seu company Paul Caffyn. des de llavors ha dirigit expedicions per tot el mon especialment al voltant del Cap de Hornos, la circumnavegació de l'illa Easter i una expedició a l'Antàrtida. La seva última expedició va ser a les illes Georgies del Sur, 800 milles al sudest de les illes Falkland a l'Atlàntic Sud.
Va participar en el III Symposium l'any 2009 i després ha tornat a Llançà per donar formació BCU 3 i 4.
Dennis té també la seva linia de disseny, Nigel Dennis Kayaks, utilitzats en grans expedicions al voltant del mon i va fundar la seva pròpia escola, the Anglesey Sea and Surf Centre, a Holyhead, North Wales.
Philip Clegg.:
En Phil treballa a temps complert com a instructor per Sea Kayaking UK a Anglesey. Es un experimentat caiaquista de riu, de mar i de surf havent palejat per tota Anglaterra i pel estranger. A 2005 va formar parts del grup que va circumnavegar Gran Bretanya en 80 dies. A 2006 va formar part d'una expedició sense suport per la costa est de Groenlandia. A November 2007 va fer una expedició per Madagascar.
Va participar en el symposium 2009
Eila Wilkinson.:
Elia és BCU 5* mar. A3, UKCC Instructora de caiac de mar.
Palista patrocinada per SKUK i Lendal.
Palejo amb – Elite Pilgrim i Pilgrim Expedition de carbon Kevlar.
Setembre 2010 – Circumnavegació en solitari de Anglesey en 12.24 hores –nou record femení ! (Pilgrim Expedition)
Setembre 2010 – Circumnavegació en solitari de l’illa de Man, en 15.15 hores (Pilgrim Expedition)
Maig-Juney2010 – Circumnavegació de Irlanda, en 37 dies (Pilgrim Expedition)
Juliol 2009- Circumnavegació en solitari de les Hébrides en 12 dies (Greenlander Pro)
Setembre 2008 – Circumnavegació d’Anglesey en 14.40 hores (Explorer LV)
Vaig començar a fer caiac de mar el 2008 i vaig acabar la meva primera circumnavegació d’Anglesey el mateix any en 14.4 hores. Després d’aquest viatge en Nigel em suggerí donar la volta a Irlanda. Treballant tot el dia això no era posible de manera que ho vaig canviar per la volta a les Hébrides exteriors amb un SKUK Greenlander Pro.
El desig de circumnavegar Irlanda va ser prou per deixar la meva feina com auditor corporatiu a finals d’Abril de 2010 i començar l’expedició tot just després del Symposium d’Anglesey el Maig de 2010.
Vaig sortir amb Sonja Ewen amb l’esperança de completar el viatge en 6 setmanes. Malauradament desprès de 22 dies i estant a mig camí Sonia emmalaltí i no podia continuar. Vaig acabar l’expedició en 15 dies després moltes aventures i un encontre proper amb 2 orques. No estava plantejada com a cap rècord però vaig aconseguir el rècord femení.
Actualment treballo com a instructor Freelance amb Sea Kayaking UK. També ajudo amb el recentment adquirit negoci de Lendal.
He fet d’instructora en diferents països i symposiums incloent-hi Irlanda, Estats Units, Espanya i Israel.
Jean Marc Terrade.:
En Jean Marc és guia de natura, especialista de la relació entre educació medioambiental i esports en plena natura i concretament d’activitats nàutiques. He passat de les profunditats a la superfície de l’aigua mitjançant el caiac de mar fa una mica més de 20 anys. Una passió voraç que m’ha impulsat des de la pràctica amateur i voluntària fins a la titulació oficial de l’especialitat. Responsable d’empresa/Tècnic, formador, constructor, fortament implicat a les xarxes, una passió equilibrada entre el plaer per els encontres, l’intercanvi i compartir.
La itinerància, durant tot l’any, per Bretanya, però també per Escòcia, Irlanda, Gal·les i Grenlàndia. Països que, ja sigui per la seva situació o gràcies a la seva historia, han conservat una cultura forta y una profunda semblança.
Aigües braves en OC1, onades oceàniques en caiac surf, aigües braves a rius de muntanya, corrents marins (over falls) en caiac de mar, però també bivac, observació de la natura, patrimoni marítim. Una multiplicitat de pràctiques complementaries per arribar sempre més lluny.
Un leitmotiv sempre present : aprendre i transmetre i per això, uso tots els mètodes de l’animació en el medi natural.
« El contacte freqüent amb la natura que ens envolta, la VIDA A L’AIRE LLIURE, el contacte amb els elements (terra, aigua, aire, foc), la descoberta directa, sense pantalles o media, de la vida, flora i fauna en la seva plenitud i complexitat; igual que les emocions, la sensibilitat, la consciencia, els coneixements, les actituds que aquest encontre suscita, ens sembla, més que mai, indispensable per la plenitud de la persona.
Hans Heupink.:
Hans Heupink, 1963, Woerden Holanda. En Hans va tenir les seves primeres experiències en caiac amb només 8 anys i un caiac casolà de fusta laminada. Va començar el caiac de mar el 1994 i des de llavors es un addicte a l’'aigua salada. La seva zona de paleig es la costa holandesa en llocs com el Voordelta i el Waddenzee. Ha palejat també per les zones costeres de Dinamarca i Alemanya (Mar Bàltic i Mar del Nord), Gal·les, i Escòcia (Mar d’Irlanda). Li agrada explorar les diferents disciplines del caiac (caiac de mar, aigües tranquil·les, fitness, canoa). S'adapta fàcilment a les noves tècniques de caiac, equipaments i tendències, però també està fascinat pel estil groenlandès de paleig i esquimotatge.
En Hans te llicencia com a instructor de caiac i monitor de caiac de mar de la NKB (Associació Holandesa de Piragüisme). Com a president del comitè de caiac de mar, participa en l'organització i supervisió de la formació i entrenament dels instructors de la NKB. Organitza les trobades de caiac de mar de Vlieland i altres cursos, excursions i sessions de piscina a Holanda i ha cooperat amb instructors de la alemanya Salzwasserunion per fer cursos a Alemanya sobre Competència en el mar.
Va participar en el symposium de 2009.
Christophe Claeys.:
NORSAQ està format per un trio d'amics, Gilles Huguenin, Frédérique et Christophe Claeys. Caiaquistes de mar de fa molt temps, autors d'algunes expedicions en l'Àrtic i d'altres bandes. estem interessats en el caiac tradicional des de 1996 havent constrüit mes de 50 caiacs.
Referencies a: http://norsaq.ifrance.com
o per correu : norsaq@aol.comAquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
NORSAQ es una associació dedicada a la promoció del caiac tradicional. NORSAQ os proposa construir el vostre propi caiac Inuit segons les antigues tècniques àrtiques. Al abast de tothom, aquests tallers son abans que tot una meravellosa aventura humana. Organitzem també cursos al aigua sobre les tècniques pròpies del caiac tradicional.
Han publicat "Construir i utilitzar els caiacs de l'Àrtic", un llibre que permetrà al afeccionat portar a terme la construcció de diferents tipus de caiac tradicional.
L'últim repte va ser la construcció d'un curragh amb el qual han navegat aquest estiu per les costes d'Irlanda amb dos nens de 8 i 12 anys.
Ja tenim aquí “Altres històriesdemar”
Fa 3 dies
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada