En aquestes circumstàncies és quan a casa nostra es produeixen les pluges més generoses i aquests fenòmens meteorològics solen ser més potents durant la tardor, particularment en el mes d’octubre, tot i que de llevant en pot haver-hi tot l’any.
No sé si és mania meva, però darrerament les llevantades no ens acaben d’arribar, sembla com si en el seu recorregut trobessin un tap que els deixes pujar més cap al nord.
Un exemple el tenim en la darrera mini llevantada que no ha significat gaire res. Si a les comarques del sud de Tarragona es donaven precipitacions de 80 litres, a casa nostra tot just mullaven els carrers.
Possiblement l’anticicló que s’ubica sobre el continent europeu és més potent, exerceix les funcions de “tap”, impedint l’evolució de la llevantada cap a casa nostra. Si això ho provoca el canvi climàtic ho desconec, però m’agradaria estudiar l’evolució de les llevantades dels darrers 25 anys i veure les tendències.
Pel que fa a la mala mar que porta associat el llevant, en el cas d’aquest darrer, també ha estat insignificant i, tan sols el divendres a la tarda hi havia puntes d’onada màxima de 3,5 metres d’alçada, tal i com es pot veure en el gràfic que us adjuntem.
A nosaltres aquestes onades “maternals” ens va fer gaudir d’unes precioses imatges durant la sortida del dissabte.
Sembla que aviat comença a preparar-se'n un altre...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada