Tots els que vivim al Cap de Creus sabem del neguit que provoca als pagesos les volades d’estornells quan s’abraonen sobre els olivets i et poden deixar sense olives en molt poques hores. Aquests estols de lladregots de vegades estan composats per milers d’exemplars famolencs. El seu règim és omnívor. Si a l’estiu quan campen pels conreus centreeuropeus, solen alimentar-se d’insectes i els pagesos d’aquelles zones els veuen amb molt bons ulls, a l’hivern, quan venen a casa nostra, es tornen vegetarians i són capaços de polir-se tot un olivar en un tres i no rés.
Doncs bé, l’altre dia després d’esmorzar plàcidament a l’illa de Messina, vaig fer un vol per l’illa (en pocs minuts el tens fet) i en va fer gràcia descobrir la composició de les regurgitacions dels gavians, ells solen expulsar allò que és indigerible i en aquest cas hi eren molt abundants, de fet dominaven els pinyols d’oliva.
Està clar, que un dels recursos alimentaris més preuat del Cap de Creus és l’oliva, i aquest no és tan sols apreciat pels homes, si no que ho és també per més d’una espècie alada.
Ja tenim aquí “Altres històriesdemar”
Fa 5 dies
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada