--------------------------------------------------------------------------------

dimecres, 6 de juny del 2012

Bàrbara


Ha sorprès a la comunitat científica per lo viatgera que arriba ha ser, aquesta balena gris (Eschrichtius robustus) d’uns tres anys d’edat, va ser marcada fa poques setmanes a prop de l’illa de Sakhalin (Russia), actualment se la està seguint en DIRECTE tot el seu periple vital. Pertany a la població occidental d’aquesta espècie, que és classificada per l’UICN en estat crític de conservació (la població oriental que viu a la zona del “Pacífic Est” es troba en un millor estat de conservació).
Doncs resulta que aquesta “noieta” ha fet un viatge sorprenen i ha travessat tot l’oceà pacífic i ha anat fins el Mar de Cortès (Baixa Califòrnia, Mèxic), lloc de reproducció de les seves parentes orientals. A partir d’aquestes dades, ara es creu que les dues poblacions de balenes que es creien separades físicament i genèticament, poder resulta que fins i tot poden creuar el seu material genètic!
Després d’aquest llarg viatge, la Bàrbara ha tornat cap al seu origen, ja se sap “roda el món i torna al born”, mentre escric aquest post (17/05/12) es troba a l’extrem de la península de Kamxatka...., sempre que he vist documentals d’aquest lloc m’ha sembla un paradis.... qui hi pogués anar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada