--------------------------------------------------------------------------------

dimarts, 28 d’agost del 2012

Cratena peregrina.







Aquest és el nom d’un dels opistobranquis o llimacs marins que ens hem trobat pels penya-segats de cap de Creus aquests dies d’agost. Pot fer fins a 5 cm de longitud i el podem observar sense haver d’anar molt avall, tot i que es troba fins als 30 metres de fondària.
Les protuberàncies que li cobreixen el cos blanc, tenen una coloració molt llampant, de fet per elles hi circula el contingut estomacal, ja que són prolongacions del sistema digestiu, això fa que la coloració depengui del que estigui menjant.
Per trobar-lo cal saber on hi ha hidrozous del gènere Eudendrium, és el seu aliment predilecte. De la seva morfologia destaca també els organs olfactius i d’orientació anomenats rinòfors i que són de coloració taronja.
Per reproduir-se, són hermafrodites, clava el seu penis en forma d’agulla a traves de la pell de la seva parella. Les postes són cintes d’espiral de color blanc.
Amb l'aliment assimila toxines que guarda a les terminacions de les cerates i d’aquesta forma es protegeix dels seus depredadors.
És una espècie molt comuna al Cap de Creus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada