--------------------------------------------------------------------------------

dijous, 16 d’agost del 2012

Serp de vidre.



L’altre dia mentre feia un passeig per la vora d’una riera del Cap de Creus vaig trobar-me una serp de vidre per primer cop. Cada any en veig algun exemplar, però fins ara sempre l’havia vist pels Aiguamolls.
Aquest bitxo  de fet no és cap serp, es tracta d’un llangardaix amb aparença de serp, el que passa que és àpode, no té potes, ha evolucionat fins perdre-les.
El més sorprenen és que quan es troba en perill es desprèn de la seva cua. Té un mecanisme intern (muscular) que li permet fer aquesta maniobrava de distracció, de manera que el predador es queda mirant el tros de cua movent-se i ell pot escapolir-se.
No és fàcil de veure, has d’estar molt habituat a l’observació de la natura, però durant la primavera i amb les primeres calors, el podem trobar sobre els herbassars prenen el sol i és fàcil d’agafar, observar-lo i tornar a alliberar.  M’he trobat gent de les espanyes que m’han dit que és una “víbora” i el seu verí molt potent, diuen que s’ha de matar. Mai he esbrinat el perquè d’aquesta creença de terra enllà :-(

1 comentari: