--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 28 de març del 2010

Jornada quasi perfecta.


La sortida d’avui diumenge ha estat molt agradable. Sortim del Port de la Selva en direcció a Port Lligat amb lleugera mar de fons de nord, onada noble i regular. Fins i tot el malèvol Puig Gros es presenta avui assequible. Una passejada sense dificultats fins el Cap de Creus, tant és així que l’allarguem una mica més donant la volta a la Massa d’Oros. Embarcacions a motor ? Fantàstic, una o cap. Ja a Port Lligat, ens trobem amb en Pau Calero (SK Kayak) i en Xavi Hernández (Escola d'en Mar) que comparteixen coneixements amb caiaquistes desitjosos de millorar la seva técnica. Sota el sol que ja comença a escalfar per primer cop, ja que fins ara el cel era enteranyinat, i sobre una aigua netíssima, s’inicia una conversa amb ells que de bon grat hauríem fet durar hores, però que hem de finalitzar perquè tenim una cita molt important. Si, tenim taula reservada al restaurant del Cap de Creus  i la cita és amb un arròs de marisc (amb entrant i begudes 20 € p.p.). Que mes se li pot demanar a un matí de diumenge ?
I ara ve el quasi. A mitja travessia, a l’hora de decidir a on ens aturàvem a fer aquelles coses que es fan quan, anant en caiac, tens ganes de fer un riu i/o menjar un plàtan, em dubtat entre Cala Galladera i Cala Portaló. Ens hem decidit finalment per aquesta darrera. Té Cala Portaló una embocadura molt llarga, des de mar obert no es veu la platgeta perquè queda al fons, a la dreta, així que hem anat entrant lentament, sense palejar, empesos únicament per les onades esmorteïdes. Al fer el darrer revolt, em quedat doblement impressionats, agradablement primer, a la vista de una cascada alegre per una banda de la platja, un rierol per l’altre, la sorra fina, el canyís,… un conjunt deliciós. I molt negativament immediatament al veure al bell mig de la platja un rètol metàl•lic enorme, d’uns 2 metres quadrats , sostingut per 2 bigues d’acer, que, signat pel Parc Natural del Cap de Creus, ens recorda el que allà es prohibit de fer. L’impacta visual es indignant. Encara més, a pocs metres del rètol, hi ha un altre, mes petit però no menys feridor per superflu. Únicament diu “Parc Natural”. Es necessari ?. Els plafons informatius, no és mes lògic que estiguin situats als punts d’accés al Parc, i no a la joia de la corona, devaluant-la així ? I que no ens vinguin amb l’argument de que el rètol és destinat a les embarcacions, perquè justament, la Cala Portaló té tant poc fondo que cap embarcació a motor es pot acostar prou com per veure els rètols. No sembla una actuació de mala fe, però si de manca de sensibilitat per part de qui haurien de vetllar per la preservació paisatgística de llocs tant emblemàtics. Si mes no, ens queda el consol de que el nyap no es irremeiable, no sembla molt difícil de ser rectificat.

3 comentaris:

  1. Ganes de sortir un dia amb vosaltres! :)

    ResponElimina
  2. Haurem de quedar per poder fer un agermanament entre l'Alt i el Baix Empodà! Poder podem fer la travessa del Montgrí. Que et sembla?

    ResponElimina
  3. La vaig fer dissabte però cap problema! Quan vulgueu menys diumenge de pasqua que no puc! :)

    ResponElimina