--------------------------------------------------------------------------------

divendres, 30 de juliol del 2010

Consells per poder navegar a l’agost i no morir en el intent

A. Abans de sortir carrega’t de paciència..., la necessitaràs.
B. Revisa el teu caiac que tot estigui a punt i en bon estat.
C. És imprescindible portar aquests dies.:
1. Taps per les orelles per no sentir la cridòria de la gent i de les seves màquines.
2. Sacs per recollir tota mena de plàstics, gots, plats, llaunes, ampolles, peles de xíndria, meló i tot un llarg etcètera que t’anirà apareixen al llarg de la navegació.
3. Roba de recanvi per poder posar-te desprès de que el teu caiac bolqui al pas d’una embarcació que no t’hagi vist.
4. Sistema de petició d’auxili (emissora VHF, telèfon) per demanar ajut en cas que l’accident hagi produït danys importants a la teva nau i el “capu...” de torn hagi fugit (cosa ben normal en aquesta tipologia de “llops de mar”).
5. Ves vestit amb roba de colors llampants. Fer-se visible és molt important.
6. Fins i tot pots afegir un pal, com més alt millor, i una banderola de color groc, que també et farà visible des de lluny.
 7. Perquè et sentin (i et vegin) les naus tripulades per patrons que van “encegats”, cal utilitzar algun so potent. Aquest any es porta la “babusela” dels mundials.
D. Surt molt d’hora al matí, a punta de dia..., d’aquesta manera podràs evitar trobar-te amb majoria de capitans de banyera. Solen ser amants de la nit i no gaire matiners. Es posen a l’aigua a partir del migdia.
F. Intenta estar en el teu destí abans que ells surtin de port, t’estalviaràs molts esglais i possiblement allargaràs la teva vida.
G. Molt millor estar de tornada a les onze del migdia. Amb cinc hores de navegació es poden fer moltes rutes guapes i moltes milles A un ritme d’anar-hi anant pots fer 10-12 milles tranquil•lament.
H. Si per algun contratemps no pots evitar-ho i et creues amb ells.: PREPARAT i fes-te visible ràpidament.:
1. Observar la trajectòria de la nau del “capu...”, si creus que pot impactar amb tu, primerament fes ús de la banderola groga de tres metres que portes a la popa del caiac.
2. Si la banderola falla, aixeca el rem paral•lel a l’aigua i fes-lo rodar com si fossis una majorette.
3. Si el rem falla, agafa la “babusela” del mundial i comença a bufar com un posés.
4. Si la “babussela” falla, encomanat a Deu i comença a buscar una sortida ràpida, rema amb força i que Neptú t’ajudi.

Per no emprenyar-te amb la massificació que estem sotmesos durant aquests dies:
• PENSA QUE ETS UN PRIVILEGIAT QUE NAVEGUES AMB UNA DE LES NAUS MES MARINERES QUE HAN EXISTIT (tot i ser considerat legalment com un objecte que sura, esperem que duri molts anys i no ens emprenyin). AMB ELLA POTS ACCEDIR A LLOCS ÚNICS I EXCLUSIUS.
• PENSA QUE POTS NAVEGAR DURANT TOT L’ANY, o per ser més exactes el 95% de les setmanes si exceptuem les tres setmanes fortes d’agost.
• PENSA QUE HI HA GENT QUE PAGA UNA BURRADA DE DINERS PER ESTAR AQUESTS DIES A LA NOSTRA TERRA I TÚ HI VIUS DOTZE MESOS.
• PENSA QUE AQUESTES SETMANES SÓN LES PITJORS DES DEL PUNT DE VISTA NATURALÍSTIC. Les plantes estan estressades per l’estiatge, les aus marines han migrat cap al nord per niar. Ara ens queda l’observació dels fons marins.
• PENSA QUE PASSAR AQUEST SUPLICI QUE REPRESENTA L’ESTIU ÉS UN SACRIFICI QUE POTS FER. TENIM TOT EL MAR PER NOSALTRES LA RESTA DE L’ANY!!!
Què l’agost se'ns faci curt!!!!!

4 comentaris:

  1. Increïble, molt ben escrit, amb estil i tota la veritat! Jo quasi que m'en vaig a esquiar ara a l'Agost! :)

    ResponElimina
  2. ets molt divertit,
    fa 4 dies que llegeixo els teus acudits i em tens ben enganxat.
    bona navegació!!!

    ResponElimina
  3. Benvingut al Blog Salvi!!!
    A veure quin dia ens coneixmem a l'aigua.

    ResponElimina
  4. jo il·legalitzaria l'agost. De fet penso en presentar-ho com una esmena al govern. Eps, d'es d'un punt de vista enimalista...

    marcel

    ResponElimina