--------------------------------------------------------------------------------

dimarts, 11 de gener del 2011

Espai pels amants dels llimacs del mar

Si ets capaç de baixar del caiac i posar-te les ulleres per fer una cabussada segurament que et pot interessar aquest nou espai.
Un grup de submarinistes i biòlegs apassionats pels nudibranquis, entre els que també hi ha socis del CIB, acaben de fundar el Groc, el Grup de Recerca d'Opistobranquis de Catalunya, que des de fa uns dies és present a Internet a través de la seva web. L'objectiu de l'associació és "utilitzar la vistositat i la simpatia que generen aquests petits invertebrats per conscienciar de la necessitat de conservar els ecosistemes submarins." Les fites del Groc són per tant promoure el coneixement sobre la biologia i l'ecologia dels opistobranquis, treballar en xarxa amb les persones que estiguin interessades en aquest grup de mol·luscs, vetllar per la conservació dels opistobranquis i dels seus hàbitats, compartir els coneixements amb els científics i finalment que tothom pugui participar en les activitats de l'associació. Això es tradueix en aquests moments en 3 transsectes que s'han engegat a diferents punts de la costa per estudiar quines espècies i amb quina densitat s'hi troben. De moment s'estan fent a la platja de Caials a Cadaqués, un altre a l'Escala al costat de l'illa Mateua i un tercer a Begur, a la cala d'Aiguafreda, tot i que no es descarta que se'n obrin de nous. A hores d'ara el primer resultat de la feina d'aquest grup és una guia molt interessant sobre els opistobranquis de la costa catalana. Entre els membres de la junta directiva destaca la presència de Manuel Ballesteros, doctor en biologia i professor titular de la unitat d'invertebrats de la Facultat de Biologia de l'UB. (Test extret del CIB.

2 comentaris:

  1. Em sembla una iniciatica fantàstica. Al meu bloc he tractat diverses vegades el tema dels nudibranquis i a la gent li agrada força.
    Em sembla que hi faré una entrada, s´han de recolzar aquestes iniciatives.

    ResponElimina
  2. Tant de bo, tota la natura fos tant atractiva i seductora com els nudibranquis. No et sembla?

    ResponElimina