--------------------------------------------------------------------------------

dimecres, 1 de febrer del 2012

Maten als corbs marins.

La “Consejeria de agroganaderia y Recursos Autóctonos” del principat d’Astúries ha donat permís per matar un total de 240 corbs marins (Phalocrocorax carbo) dels rius asturians, bàsicament del Nalón, Caudal i Narcea. La mesura, segons els grups ecologistes, pretén acontentar als pescadors. Resulta que és més fàcil donar la culpa a les aus del descens de la població de truites i salmons, que haver d’afrontar altres mesures com el control de la contaminació fluvial, la proliferació de preses i fins i tot la mateixa sobrepesca.
També m’han comentat que al pantà de Sau s’han pres mesures com aquesta i s’està tirant als corbs marins que allí hi viuen. De fet en la darrera visita que vàrem fer al pantà, els corbs marins fugien de la nostra presència a una distància molt gran, cosa força anormal i més si venim de la costa en que els corbs marins (Phalocrocorax aristotelis) ens aguanta una distància molt curta.
Quina llàstima! Lo fotut del cas es que aquestes mesures no van acompanyades de cap estudi per recollir la informació sobre l’eficàcia d’aquests “descastes”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada