--------------------------------------------------------------------------------

dijous, 9 de febrer del 2012

Què coi és això?

Hem rebut una consulta d’en Martí Q., explica que després de la llevantada de Sant Esteve (2008) va trobar aquesta bestiola en una platja de Sant Feliu i vol saber qui és.
He fet una consulta a l’Enciclopèdia Catalana D’Història Natural i en el volum 11 pp 225-226 surt una bestiola, descrita i dibuixada, que coincideix força amb aquesta de les fotos d'en Martí. Es tracta d’un macrúrid també anomenat “titulot ver” (Trachyrhynchus scabrus). Peixot que quan és adult viu a fondàries considerables de 500 m. fins a 1500 m.. Segons expliquen a la costa empordanesa es ven ben peladet i la seva carn és apreciada.
Algú ens pot donar-nos més informació?

3 comentaris:

  1. Al fishbase hi ha una foto http://www.fishbase.org/summary/Trachyrincus-scabrus.html

    no n'he vist mai cap ni n'he sentit a parlar...

    ResponElimina
  2. Gràcies Dani pel link, és molt interessant.
    Eduard

    ResponElimina
  3. Tenia el cap dur com una closca. Em recordava un peix guilla que havia vist en llibres de peixos, però al comprovar-ho posteriorment a casa vaig veure que només s'hi assemblava. Sigui el que sigui, té pinta de viure mooooolt a les profunditats i dóna idea de com de profundament va arribar a gratar aquella llevantada. A més de 10m pel damunt del nivell del mar, les onades havien saltat i trencat pins del costat muntanya del camí de Ronda. Realment aspalusnant!!

    ResponElimina