--------------------------------------------------------------------------------

divendres, 10 de febrer del 2012

Troballes i telèfons d’interès.

S'han trobat rtestes de dos vaixells de fusta desenterrats per la constant erosió (regresió) que pateix el delta, El company que l'ha vist diu : "després de fer-li unes fotos i enviar-les a uns especialistes, sembla que pot tractar-se d’un vaixell del s-XIV". El segòn vaixell (amb claus de fusta) serà inspeccionat durant el dia d'avuí pel personal especialitzat del Centre d'Arqueologia Subaquàtica. Sembla ser que els temporals estan fent part de la tasca dels arqueòlegs. Molt interessant...
La setmana passada també es va trobar la primera tortuga babaua morta d'aquest any i va ser al delta de l'Ebre. Si algun dia us trobeu amb un cas semblant, o per qualsevol denúncia que s’hagi de fer, heu de trucar als “rurals” . :
Control central .: 935740036 (24 h.) i a les nostres comarques és el 972405340
Com anècdota puc dir-vos que ara fa un any, al fer el periple pel delta amb caiac, vaig trobar-me “la roca més jove de Catalunya”. Just a l’extrem apical del delta (Illa de Buda) hi havia unes “roques” arrodonides d’una forma molt peculiar, una la tinc al menjador de casa, al costat d’una que deu ser de les més antigues de Catalunya (40-60 M.A.), la del delta de l’Ebre era senzillament un conglomerat de sorra cimentada amb llims, possiblement formava part de la llera d’un antic estany. Com que el delta és relativament jove, geològicament parlant, aquesta roca generada al seu extrem apical ha de ser molt i molt tendra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada