--------------------------------------------------------------------------------

dimarts, 18 de gener del 2011

Històries de la mar, drames del segle XXI

Dies enrere us parlàvem del naufragi del Guaruja a Cabo de Gata l’any 1938. Aquesta setmana en Juan Fº que viu i navega per aquelles costes ens va escriure un correu “elèctric” i ens va contar una història actual d’aquest 2011.
Ens explica que dos dies després de la nostra marxa, la vigília del dia de Reis, va haver-hi un temporal de ponent. Ja se sap que els temporals sempre porten sorpreses. Davant mateix del poble de las Negras va aparèixer a l’horitzó un triangle negre que sobresortia de l’aigua, tal i com si fos una vela negra d’un vaixell pirata o, si es tractés d’una aleta de tauró. Al poble tothom s’havia del que es tractava.
Quan el temporal va passar, uns bots del poble van sortir per anar a buscar aquell objecte. Es tractava d’una llanxa pneumàtica que els seus ocupants van rebentar a cops de matxet. Enfonsats a l’aigua li penjaven dos motors nous de més de cent cavalls cadascun i, d’un sol dia d’ús. Els Reis Mags havien arribat a Las Negras i havien deixat un valuós regal... Segons ens explica el nostre amic.: “Del mar, como del cerdo, se aprovecha todo”.
Era l’enèsima “patera” que arribava a aquelles costes carregada de èssers humans que fugen de la fam per caure al parany d’un fals paradís occidental. Per fugir de les màfies del transport d’immigrants nord-africanes, aquests pobres desgraciats, es gasten tot el que tenen i es compren una llanxa equipada amb potents motors per travessar el mar d’Alborà. Quan la travessa ha acabat, han d’esborrar el rastre i enfonsen la “patera” amb els valuosos motors.
Un cop han arribat al nostre paradís hauran de fugir de la vigilància de la Guàrdia Civil, també de les màfies del transport d’aquest costat. Tot seguit hauran de treballar il·legalment, com esclaus del segle vint-i-u, en una explotació d’agricultura industrial de la zona, i així, continuar aquest llarg calvari que no sembla que tingui aturador. El drama continua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada