Poposta de itinerari d'uns 16 km.
Distància total 16 km
Parcials.:
San José-Genoveses 3 km. Accés amb cotxe.
San Jo-Monsul 7,6 km. Accés amb cotxe.
San josé- La Vela Blanca. 10,2 km. Inaccessible en cotxe
San José- Salines de Monteleva 16,2 km. Accés amb cotxe.
(per veure millor les imatges clica-hi a sobre)
(per veure millor les imatges clica-hi a sobre)
Us deixarem informació sobre unes rutes a fer amb caiac al Cabo de Gata. La primera que us presentem és la de San José-Cabo de Gata-Almadrava de Monteleva. Té una distància d’una mica més de 16 quilòmetres. Es pot fer d’anada i tornada o si t’agrada anar amb tranquil•litat ho pots fer sobradament amb un sentit. Representa tres hores de navegació activa si les condicions són bones.
Si fas la sortida de San José, millor fer-ho arran de l’espigó del port esportiu del poble. Hi ha lloc per aparcar el cotxe i una distància curta fins la platja. També tenim un bon recer per s’hi ha onada i volem evitar-la, i així no començar molls abans d’hora. En aquest punt també hi ha una bona oferta de restaurants per refer les forces.
Sortint en direcció sud el primer que trobarem, un cop sobrepassat el cuartel de la guàrdia civil que està a l’altre costat de la badia, és l’extensa platja de los Genoveses. En el moment de passar-hi no hi havia ningú, tan sols un equip de la guàrdia civil fent practiques de rescat de nàufrags, cosa que ens va intranquil•litzar al veure l’aigua que aixecava l’helicòpter. Aquesta zona és freqüent que hi hagi naufragis, darrerament els més freqüents són els de pateres.
Rescat d'un suposat naufragi a Genoveses
Superat el morro de Genoveses entrem en el tram de les cales del Barronal que precedeixen a la famosa platja de Monsul amb la seva duna rampant, aquesta zona s’ha fet molt famosa al ser escollida per la gravació de pel·lícules i vídeo clips (Indiana Jones, David Bisbal i un llarguíssim etzetera).
És un lloc per entretenir-se, la millor hora és la primera del mati i la darrera de la tarda. La llum és extraordinària.
D’aquí ja anirem a parar a la Vela Blanca, penya-segat superconegut amb un aflorament de color blanc pur rodejat de andesita vermella i que té una alçada de mes de 200 metres. Senzillament impressionant. A la seva base hi ha una cova on fins a meitat del segle passat hi vivien les foques monjo.
A partir d’aquí comença una llarga platja que en la seva primera part té les petites poblacions de la Fabriquilla, l’Almadrava de Monteleva i el poble de Cabo de Gata. D’aquí destacarem les salines, les quals estan preparades amb diferents observatoris per l’observació de la rica avifauna. El paisatge planer amb les muntanyes que la limiten al nord, em recorden la plana de l’alt Empordà amb la serra de Verdera. Molt recomanable parar-se a menjar per aquestes poblets i gaudir dels fruits del mar a la planxa just abans de les espectaculars postes de sol.
Una posta de sol a Monsul és torna inolvidable.
D’aqui podem anar retallant la costa i gaudir de les seves cales (Media Luna, Carbón, Punta Redonda). Quan hi ha mar de fons s’ha de vigilar, perquè les platges són poc profundes i l’onada trenca aviat. Els desembarcaments s’han de fer amb atenció.D’aquí ja anirem a parar a la Vela Blanca, penya-segat superconegut amb un aflorament de color blanc pur rodejat de andesita vermella i que té una alçada de mes de 200 metres. Senzillament impressionant. A la seva base hi ha una cova on fins a meitat del segle passat hi vivien les foques monjo.
A partit d’aquest lloc podem costejar i passarem per davant de Cala rajà, després tenim els esculls de las Sirenas (nom que també li ve de les foques monjo), lloc on s’ubica l’actual far del Cabo de Gata. Zona molt freqüentada pels visitants.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada