--------------------------------------------------------------------------------

dimarts, 25 de gener del 2011

L'artificial perfecte no existeix

Extret del Forum de pesca.
El que volia dir així entre línies amb l'escrit de l'altre dia, és que l'artificial perfecte no existeix. L'artificial perfecte un dia serà un i un altre dia serà un altre. El millor és no fixar-se amb un artificial i obstinar-se a que el peix s'hi fixi, sinó que el que cal és fixar-se amb el peix i obstinar-se en llençar-li l'artificial que necessita aquell peix, aquell dia.
Depenent de si pesques un peix o un altre, si vas a les roques, a l'espigó, a la desembocadura, a fondal... a l'hivern, a la primavera, a l'estiu, si el mar està ple de calamarsons o si hi ha sardineta per tot arreu o llisseretes amagades als forats de l'espigó. Cal llençar-los una cosa o una altra. I si a superfície no hi veus peix, doncs posa'ls un peix que profunditzi, home. És prou òbvi.
Una de les cagades que tenidim a fer quan comencem (i ho dic jo, que en tinc fotimés) és creure que no pesquem perquè no tenim aquell artificial tan car, o aquell tant nou o aquell tant guapo que ens mola més a nosaltres, que al peix. I mica en mica ens anem carregant d'artificials i més artificials, deixant-nos a la botiga una pasta tridimensional fins que descobrim que els que ens funcionen són els de 4euros del Decathlon però utilitzats correctament.
Hi ha algú que em dirà que home, que està clar que artificials com l'original floating de rapala té tendència a treure peix. Home sí. Sempre i quan l'utilitzis a zones de llobarro. A alta mar, perd efectivitat per exemple. A alta mar millor posar-hi un mag minnow de yo-zury color sardineta, per dir algun exemple entre tants.
Hi ha gent que acostuma a preguntar: quin és l'artificial que millor us funciona? sense res més a afegir. Toma ya. On? quan? per temptar què? per curricà o llençar ben lluny? n'hi ha que pescaran bé, però no provis de llençar-los perquè no pesen gens i ni sense vent aniran gaire enllà. Aquests, pel curri.
El tema de les boles a dins, és un altre món. Crec que van bé per atreure l'atenció del peix, però un cop tenen l'artificial davant, quin és el peix que fa sorollets de boles?? quan el tenen davant deuen veure-hi alguna cosa rara, no? Un tema per seguir investigant.
La moral d'aquesta història: l'artificial panacea-pedra filosofal no existeix. L'artificial pedra filosofal no és un, sinó un grapadet d'artificials que anirem combinant segons l'ocasió. Quan el gran Gabi encara rondava pel fòrum, es va emprenyar perquè un dia, un paio va anar-lo a trobar a la platja i li va obrir la caixa d'artificials per espiar-li. A banda de la mala educació que el fet pugui comportar, trobo que és un acte una mica absurd perquè un mateix artificial, si no saps on utilitzar-lo, no et serveix de massa, crec jo. Amb una desena d'artificials tenim coberta la majoria de casos que podem necessitar.
Martí Q.Q.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada