Necessitem de la vostra col•laboració!!!
Estem treballant per veure si hi ha la possibilitat de fer una activitat conjunta entre caiaquistes i ornitòlegs.
Es tracta de participar en un cens d’aus marines a la Badia de Roses. Aquests censos es duen a terme anualment i es fan en el període hivernal, moment de màxima afluència d’aquests turistes alats que busquen en les aigües de la badia de Roses la tranquil•litat i els bons aliments que no tenen en aigües situades molt més al nord. Llocs que estan escombrats per les grans depressions atmosfèriques. Aquests censos normalment es fan des de terra i ara es tractaria de veure si fent els cens des de mar podem millorar-ne els resultats.
El mètode de treball s’està madurant, però segurament que es tractarà de fer tot un seguit d’equips mixtes, ornitòleg-caiaquiste, els quals sortiran des de diferents punts de la badia de Roses i tindran assignat un recorregut a fer. La seva tasca serà anar identificant i comptant les diferents espècies d’aus marines.
Amb anterioritat farem una petita formació. Als caiaquistes se’ls formarà en la identificació d’aus marines i els ornitòlegs rebran una formació mínima sobre el maneig del caiac.
Necessitem gent oberta, amb ganes d’aprendre i motivades per passar mitja jornada de navegació plàcida per les aigües de la Badia de Roses.
AQUESTA CRIDA ES PER AVALUAR LA VIABILITAT DEL PROJECTE.
TOTS ELS QUE ESTIGUEU INTERESSATS EN PARTICIPAR-HI DEIXEU LES VOSTRES COORDENADES (adreça) AL CORREU-E D’AQUEST BLOG.
L’ACTIVITAT ES FARÀ DURANT UN CAP DE SETMANA D’AQUEST HIVERN AMB CONDICIONS DE METEO ÓPTIMES.
SI US PLAU FEU LA PRE-INSCRIPCIÓ DURANT AQUESTA SETMANA.
Hola,
ResponEliminaPodeu comptar amb mi. Sóc ornitòleg aficionat i, tot i que fa molt temps que no ho faig, també havia anat amb caiac. També tinc un caiac (s'hauria de mirar com està), però està a Sant Feliu de Guíxols i no tinc manera de transportar-lo. Em podeu trobar a dani.valverde<>acrocephalus.net.
Fins ara!
Dani
ja saps que jo també m'apunto encara que no sé si sóc caiaquero o titero, o ni una cosa ni l'altra.
ResponEliminamarcel
Hola soc en José del Pagaia.
ResponEliminaSoc caiquiste sense coneixements d'ornitòlogia, però sempre m'ha agradat l'idea de poder donar un nom a altres aus que no fossin un cormorà.
M'imagino que uns quants pagaia's s'hi apuntaran, jo el primer sempre i quant la data que es fixi la tingui lliure en el meu agenda.
Hola Eduard,
ResponEliminaja saps que si podem i ho sabem amb temps, en Martí, la Carla i jo ens apuntem. Em sembla molt bona idea per col·laborar i aprendre coses noves.
Rosa
Jo no em perdo aquesta flota. Ja nomes falten els ocells.
ResponEliminaE 484296.9, N 4646712.3 (ED50 UTM 31N)
ResponEliminaLongitud: 2º 48' 33.65'' Latitud: 41º 58' 13.44'' (GPS)
No sé com tindré aquell dia, però estaré alerta.
Només se distingir les mosques dels mosquits. Ja m'explicareu de que va. Ah ! si no son ni mosques ni mosquits, doncs son molt grossos, també se que els foscos son corbs marins i els clars gavines.
Artur
Hola Eduard,
ResponEliminaEncantat de poder participar en aquest projecte (sempre que estic a Llançà el cap de setmana que es faci, aviseu amb temps i no estigui compromès en cap altre projecte) i encant de poder aprendre, perquè no tinc coneixements d’ornitologia, però si que m’agradaria poder identificar les aus marines que ens envolten quan fem caiac.
Joan del Pagaia
Bones a tots, com no, m'apunto a la idea de fer un cens diferent al "normal". Pot ser interessant veure quines diferències es poden donar en un tipus de sistema de compteig com aquest.
ResponEliminaÀlex Ollé
Hola Eduard:
ResponEliminaLa Consol i Jo (ambdos caiquistes del Pagaia) estem oberts a col·laborar en l'activitat.
Salut.
Albert Peralba
Salut Eduard,
ResponEliminaJe m'inscris (en français) a ce projet afin de lui donner la dimension internationale qu'il mérite!!!!
Francis Planas
Eduard, m'agrada col·laborar amb aquest projecte; de moment pots comptar amb mi en espera de concretar la data definitiva.
ResponEliminaMarisa de Pagaia