--------------------------------------------------------------------------------

dilluns, 30 d’agost del 2010

Bandera negra

Cada any a principis d’estiu s’anuncia el repartiment de les “Banderes blaves” per les platges que estan en millor estat per al bany al nostre litoral. Avui farem un exercici contrari i nosaltres anunciarem alguns dels punts més degradats de la costa peninsular. Aquests punts surten en l’informe anual d’Ecologistes en Acció i es fa des de diferents perspectives (mar@ecologistasenaccion.org).

La construcció de zones urbanes s’ha incrementat un 50% en els darrers vint anys, dit així no fa mal, però si ens diuen, que en el període 2000-2005 s’ha urbanitzat a un ritme de 3 Ha per hora, aleshores si que impressiona. El premi se’l emporten els municipis de Fuengirola i Marbella a Màlaga.
L’informe també assenyala que a la majoria de llocs se salten a la torera la Directiva Marc de l’Aigua i dic a la “torera” perquè aquesta pràctica és molt típica de les comunitats espanyoles. La costa cantàbrica és la que està més mancada d’infraestructures dedicades a la depuració d’aigües. Hi ha un lloc tristament famós que es denomina la “cascada de la merda”, és al Parc natural de la Serra Gelada d’Alacant i té la bandera negra de vessaments d’aigües residuals. Si ho fem des de la perspectiva del punt amb aigües més contaminades, hauríem d’anar a Huelva, la zona industrial situada entre les desembocadures dels rius Tinto i Odiel, trobem el punt amb més contaminació química.
Finalment podrem dir que a Catalunya hi ha un punt negre, és la platja de la Barcelneta, lloc on els darrers cinc anys s’han gastat més de seixanta milions d’euros en la mal anomenada regeneració de les platges.

1 comentari:

  1. Hola, només volia dir-vos que si necessiteu el nostre suport o alguna firma, compteu amb nosaltres. Teniu tota la raó, nosaltres cada any anavem a pescar al mateix lloc, però l'any passat vam decidir que, si no arreglaven l'escala no hi tornariem, i aquest any no hi hem anat. No es podia baixar l'escala ja que estava molt malmesa i a troços inexistent, un perill! Quan al cap d'un temps vam saber que l'accident era allà, no ens va extranyar gens.

    La Roser va a l'UDG amb la nostra filla, la Laia. Desde aqui tot el nostre suport per tot el que necessiteu, desde Salt estem amb vosaltres.

    qribas@yahoo.es

    ResponElimina