--------------------------------------------------------------------------------

dijous, 19 d’agost del 2010

Sortida per al cap de setmana

Aquest cap de setmana hi ha l’entrenament dels nedadors a mar obert, tal i com vam dir, la sortida es fa des de la platja de Portlligat, el dissabte a les nou del mati. És una cita ineludible si volem que aquests nois puguin nedar amb seguretat per aquestes aigües curulles de perills. La nostra presència els fa visibles a les embarcacions, es tracta d’estar marcant l‘itinerari i interposant-nos entre ells i les llanxes.
Com que ens fa molta mandra anar a Portlligat per carretera i més ara a l’estiu, us proposem anar-hi per mar. Inicialment tenim la intenció de sortir de Port de la Selva el divendres a la tarda i anar fent camí, dormirem en qualsevol lloc apte pel descans i l’endemà ens arribarem a Portlligat per donar un cop de mà als nedadors. La tornada es farà el mateix dissabte per mar i cap a Port de la Selva. No hi haurà cap mena d’assistència tècnica, haurem de comptar amb les nostres habilitats i recursos per poder sobreviure durant la travessa.
Fer aquesta travessa comporta moltes emocions. Per exemple el divendres ens haurem d’enfrontar amb totes les embarcacions que van de tornada a Port de la Selva i que provoquen una mar de fons important. Esperem poder travessar Puig Gros amb seguretat. També presenciarem una posta de sol al mig de la mar d’Amunt i a darrera hora, quan el mar es troba més tranquil, qui sap si la bassa d’oli serà trencada pel salt d’un grup de dofins llistats o d’un grup de tonyines, que aquestes darrers dies ja es veuen. La nit l’haurem de fer lluny del nostre llit, sols, sense l’escalfor de la nostra parella, per sostre el cel estelat i el incordi dels mosquits omnipresents a l’estiu. A trenc d’alba s’haurà d’estar a l’aigua altra vegada, amb els ossos ressentits de la mala nit passada i un cert dolor reumàtic producte de la humitat de la matinada. El cafè amb llet serà substituït per un rosegó de pa i amb sort acompanyat d’una mica de fruita aixafada. Així us podrem anar explicant tots els perills i emocions als quals estarem exposats.
Hores d’ara hi ha apuntat un sol voluntari...
Els que no pugueu venir us ho contarem puntualment al finalitzar el cap de setmana i, els que us vulgueu arriscar a fer la sortida podeu contactar amb nosaltres.

2 comentaris:

  1. Ostres Eduard! quina descripció tant tràgica!! no hi ha res més reconfortant que el capvespre i l'alba per navegar, quan el mar torna a ser en calma i el sol ja no fa estralls sobre les nostres testes... Pot ser que ens creuem. Nosaltres intentarem la nostra particular aventura: Llançà-Roses-Llançà... mals a l'endemà, crec, els tenim garantits :-)

    ResponElimina
  2. Era un intent de ser una mica irònic..., tots els que sortim per aquesta costaja sabem quines emocions ens produeixen i no són precisament tràgiques..., a no ser que algun element natural tipus tramuntanal li donin aquest toc ;-). Si tot va bé, sortim a les 19 h. i a partir de les nou del dissabte estarem per Portlligat-Punta de CdC

    ResponElimina