--------------------------------------------------------------------------------

dilluns, 30 d’agost del 2010

Marnató 2010 una prova a mar obert una mica tèrbola.

Aquest dissabte hi ha la prova de la Marnató, és el tercer any que es fa, es tracta d’anar nedant des del Cap de Creus fins a Cadaquès,la distància és de 6.500 metres. La gran majoria dels nostres amics nedadors hi seran presents. Actualment hi ha uns 550 participants , una multitud!!! Per poder ajudar-los caldrà una bona colla de caiacs i barques. Qui vulgui anar-hi pot oferir-se a fer-ho.

Per part nostra tenim molts dubtes de fer-ho. Desprès d’estar tot aquest any donant el nostre abnegat recolzament al col•lectiu de nedadors a mar obert, ara en aquesta prova ens han aparegut alguns dubtes.
D’entrada és una prova de pagament, tots els inscrits han de pagar 50€, quantitat de diners gens menyspreable. Si comptem que hi ha 550 inscrits, això vol dir que la recaptació serà superior als 27.500 €, a falta dels que s’inscriuran durant aquesta darrera setmana..
També veiem que a la web de la prova hi ha una quantitat d’espònsors privats força importants, molts d’ells d’un nivell molt elevat: Estrella Damm, Coca-Cola, eDreams, Desigual, Revlon, etc. Tots aquests també hi deuen aportar la seva part, la quantitat d’aquesta aportació no és pública.
També hi ha institucions com l’Ajuntament de Cadaquès, El Parc Natural del Cap de Creus o l’Agència Catalana de l’Aigua, que hi posen el nom com a mínim. Bé, algunes “institucions” públiques hi posen alguna cosa més, per exemple l’any passat va haver-hi una avioneta de l’ACA, pagada amb diners públics, sobrevolant la prova per fer fotos aèries, fet que creiem que no és ètic i cal denunciar-ho per demanar responsabilitats, però en aquest país aquestes “minúcies” no són penalitzades, tot i ser públics i notoris.
Als caiaquistes se’ns demana que hi anem de forma voluntària a ajudar, si fos una prova gratuïta i sense recolzaments, seriem els primers en estar al davant. Així ho hem demostrat durant tot aquest any.
Però mentre hi hagi un grapat de gent i empreses que no expliquen públicament que és el que es fa amb els diners, i que fins i tot podria donar-se el cas d’haver-hi malversació de recursos públics, a nosaltres se’ns quedaria la cara de tontos i tindríem problemes de consciència en cas de participar-hi.
Per aquests motius no donarem el nostre suport altruista a la Marnató 2010, ja que es tracta d’una S.L. amb interessos molt concrets i, no d’un grup d’amics que es troben per nedar i prou.
Ens agradaria coneixer la vostra opinió.

5 comentaris:

  1. Va bé saber-ho, no n'estava al cas...
    KAYAK_EXPERIENCE tampoc hi donarà suport doncs!

    ResponElimina
  2. estic de la mateixa opinió i aquesta vegada no aniré.
    Domi

    ResponElimina
  3. Hola! em fa molta il.lusió donar el meu recolzament amb el meu Kayak a activitats com aquesta, sempre que siguin activitats sense anim de lucre, pero si es un aconteixement esportiu que dona negoci...mmmm

    Albert el Selvata.

    ResponElimina
  4. mira que seria fàcil que ens convidesin a una paella, o una butifarrada, o ...

    marcel

    ResponElimina
  5. Certament veure 550 tarzans (sense ànim d'ofendre, el primer actor que va fer el paper era compió olimpic de natació) nedant és d'una bellesa plàstica brutal, els esquitxos d'aigua, el riu que es forma i amb el fons del CdC encara més. Però, que algú s'aprofiti de la bona voluntat de la gent, fot una mica. Tots tenim un preu, ja sigui una samarreta, una ballaruca, un arròs, una birra, però hem de conservar uns principis mínims i com a mínim que informin de com funciona TOT, desprès ja farem segons la consciència de cadascú. Crec que tenia l’obligació de denunciar-ho per evitar que hi anem enganyats ...
    Eduard

    ResponElimina