--------------------------------------------------------------------------------

dimarts, 24 d’agost del 2010

Mardamunt participa en la recerca al Cap de Creus.

La recerca al Cap de Creus està força deixada de la ma de Déu. Són comptats els treballs que s’hi fan i quasi nuls els que es divulguen.
Ajuda la ignorància a ser més feliços?
Tenim l’oportunitat de col•laborar en un treball de recerca del CdC i no la volem perdre. Ens agradaria tenir un model com el Barça, que potencia els joves valors que pugen amb força. Ara se’ns ha presentat l’oportunitat de participar en un treball de recerca senzill, de nivell d’institut, però no per això menys important. Aquests adolescents d’institut fan un dels aprenentatges més importants que rebran en aquesta etapa d’estudiants, en aquesta fase els hi pot entrar el “cuquet” o el “virus” de la recerca, és molt important per la nostra societat i pel bé del nostre planeta terra que apareguin bons científics. Ells heretaran el món que nosaltres hem espremut fins la darrera gota i ells s’hauran d’espavilar sols...
En Gerard Carbonell és un jove valor en alça. És un inquiet naturalista que està assolint un nivell de preparació molt alt. És un experimentat ornitòleg, la seva formació l’està fent amb molta voluntat i esforç, els seus padrins en el món naturalístic són dels millors ornitòlegs que hi ha al nostre país. Sempre amb el recolzament dels seus abnegats pares, que inverteixen moltes hores fent de taxistes, amunt i avall i no per portar-lo a les discoteques! com d’altres fem, si no pels treballs de camp.
El treball que ha triat per fer a l’ institut tracta sobre el bou marí al Cap de Creus. Ha estat a partir de la seva cerca per la xarxa que ens ha arribat a nosaltres. Ens ha demanat ajuda per poder dur a terme part del treball de camp i creieu que ens hi podríem negar?

“De bon principi ja sabia que al Cap de Creus s'estava mirant tot això del bou marí, llavors com a bon amant de la natura i de l'Empordà vaig decidir voler saber més sobre el tema i la millor manera per fer-ho era el Treball de Recerca. Llavors vaig anar observant que amb aquest treball aprendria coses com: conèixer les nostres costes i poder-ne fer una valoració pròpia de què tal estan. Els principals objectius del treball són, mitjançant dades i també la pròpia experiència, veure si aquest animal, el bou marí, podria arribar a establir-se a alguna zona del Cap de Creus i si és que sí, quina seria la millor. Per això mateix, qui millor que els caiaquistes del Cap de Creus per poder-me ensenyar els racons més inhòspits.”

D’entrada la nostra oferta incloïa anar a visitar les diferents coves que segons la toponímia local porten el nom de “Bou marí”, però més endavant intentarem visitar el màxim de trams de costa que puguem.
Diumenge vam fer la sortida des de Garbet i ens vam enfilar fins a Portbou, en aquesta població hi ha la primera cova que porta aquest nom.
El treball va consistir en entrar a la cova i intentar fer una topografia de la mateixa, dades aquestes fonamentals per saber si són aptes per servir de refugi de l’espècie. Com que de camí a Portbou hi ha dues coves més també les vàrem topografiar, són les d’en Xocolata a Colera i la d’en Xamuixa a la Punta d’en Gat i Llepis de Portbou.
Si alguna persona vol col•laborar en aquest treball d’acompanyament, serà rebut de molt bon grat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada