--------------------------------------------------------------------------------

dimecres, 11 d’agost del 2010

Observat un grup de dofins al Port de la Selva.

Ahir a darrera hora de la tarda ens trobàvem recollint una mica de peix de roca per sopar i ens vam creuar amb en Rai, ell és instructor de caiac de Skkayak i guia a la zona del Cap de Creus, bon esportista que mostra una sensibilitat especial per tot el que envolta al món del caiac. Fins i tot ahir, que iniciava el seu dia lliure, ho aprofitava per anar a fer nit a la mar d’Amunt. És un enamorat d’aquesta costa i de les seves riqueses naturals, i el millor de tot, amb ganes de transmetre tota aquesta informació i compartir-la. Doncs va ser ell que ens va dir que al passar per la carretera que uneix Llançà amb Port de la Selva, va observar un grup d’uns vuit dofins que passava relativament a prop de la costa. Possiblement que es tracti del dofí llistat (Stenella coeruleoalba), aquesta espècie de dofí sol nedar amb grups nombrosos i és força comú de veure per aquestes aigües del CdC, tot i que és més fàcil de veure’l allunyat de la costa. El dofí mular és el que s’apropa més freqüentment, a la costa i la gent.
Estic segur que molt poca gent els ha vist, i és que el do de l’observació de l’entorn, no és un do comú. De vegades he pogut observar un fet sorprenent i adonar-me que tan sols jo l’estava veient. Fa unes setmanes, mentre navegàvem per la mar d’Amunt, vam veure com un falcó peregrí caçava, en ple vol, una au en migració. La va decapitar al vol, després d’un vertiginós picat de més 250 km/h, i posteriorment, abans que el cos de la víctima s’estavellés contra l’aigua, la va recollir amb les urpes i se la va emportar fins al penya-segat per cruspir-se-la. Només nosaltres ho vàrem veure i mira que en aquells moments hi havia tres barques a la zona.
Hem d’estar atents a tot el que ens envolta, si ho fem, gaudirem plenament d’aquest regals que ens ofereix la natura, i que fan que un dia normal es converteixi en especial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada